ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία με στόχο τη βιώσιμη συνολική διευθέτηση της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης» δήλωσε η κ. Ζαχάροβα.

Η Μόσχα θα συνεργαστεί με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, ως απάντηση στη «συμφωνία του αιώνα», το σχέδιο δηλαδή που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επεσήμανε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Τραμπ παρουσίασε την ειρηνευτική συμφωνία για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη την Τρίτη.

Το ειρηνευτικό του πρόγραμμα προβλέπει την αποστρατιωτικοποίηση της Παλαιστίνης και επενδύσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το νέο κράτος.

Το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο στα δυτικά του Ιορδάνη ποταμού και θα έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Η Παλαιστίνη θα έχει ως πρωτεύουσα τον οικισμό του Αμπού Ντις που συνορεύει με την Ιερουσαλήμ.

«Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία με στόχο τη βιώσιμη συνολική διευθέτηση της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Σκοπεύουμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας στενά με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς συναδέλφους και αναμφισβήτητα τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με διεθνείς διαμεσολαβητές, και γενικά με όλες τις πλευρές που ενδιαφέρονται να επιτύχουν τη βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ρουχανί χαρακτήρισε το σχέδιο του Τραμπ για τη Μ. Ανατολή ως το «πιο απαράδεκτο του αιώνα»

Ερντογάν: Απαράδεκτο το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

 

Tags:
ΗΠΑ, Τραμπ, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK