10:06 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

«Τα αιτήματα της Βαρσοβίας για αποζημίωση από τη Μόσχα και τις κατηγορίες του Κιέβου ότι η Σοβιετική Ένωση έπαιξε ρόλο στην έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Η επιδίωξη του Κιέβου και της Βαρσοβίας να ξαναγράψουν την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένα από τα σοβαρότερα πολιτικά προβλήματα της σύγχρονης Ευρώπης, δήλωσε την Τετάρτη στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στο Παρίσι ο Ρώσος Αντιπρόσωπος στην UNESCO Αλεξάντερ Κουζνέτσοφ.

Ο Κουζνέτσοφ εξέφρασε τις ανησυχίες του κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης μιας έκθεσης αφιερωμένη στο ρόλο που έπαιξαν οι Σοβιετικοί Εβραίοι στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 10 Απριλίου.

«Ας αντιμετωπιστούμε την αλήθεια: από το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου, ποτέ δεν υπήρξαν τόσο σαφείς, αλαζονικές και ξεδιάντροπες προσπάθειες να ξαναγράψουν την ιστορία του Πολέμου», δήλωσε ο Κούζνετσοφ.

Στη συνέχεια ανέφερε παραδείγματα τέτοιων απόπειρων: Τα αιτήματα της Βαρσοβίας για αποζημίωση από τη Μόσχα και τις κατηγορίες του Κιέβου ότι η Σοβιετική Ένωση έπαιξε ρόλο στην έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υψώνουν την κόκκινη σημαία στο Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης όταν την απελευθέρωσαν
© Sputnik / RIA Novosti
Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υψώνουν την κόκκινη σημαία στο Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης όταν την απελευθέρωσαν

«Αποδεικνύεται ότι η ερμηνεία της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να γίνονται υπερβολές έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο κρίσιμα πολιτικά προβλήματα στη σύγχρονη Ευρώπη», δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Πολωνοί πολιτικοί ζητούν περιστασιακά αποζημίωση από τη Ρωσία για φερόμενες ζημίες που προκλήθηκαν στην χώρα τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ηγέτης του Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, δήλωσε σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Bild» το Σάββατο ότι η Ρωσία «πρέπει επίσης να πληρώσει», παράλληλα με τη Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία την Τρίτη, δήλωσε ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα από τα κράτη που ήταν υπεύθυνα για το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολωνία και Δεύτερος Παγκόσμιος: Μύθοι που συμφέρουν και πραγματικότητες... που πονάνε!

Der Spiegel: Συγγνώμη για τη δήλωση πως οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν το Άουσβιτς και όχι ο Κόκκινος Στρατός

Πώς ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς - Ιστορικές μαρτυρίες

Tags:
Κόκκινος Στρατός, Ευρώπη, Πολωνία, Ρωσία, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Σοβιετική Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK