ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Συνολικά δηλαδή οχτώ βλήματα εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα σε ισραηλινούς πολίτες τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις παρεμπόδισαν ακόμη ένα πυραύλο ποιυ εκτοξεύτηκε από τη Γάζα την Παρασκευή το βράδυ εν μέσω διαμαρτυριών ενάντια στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, δήλωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

«Ένας άλλος πυραύλος πυροδοτήθηκε από τη #Gaza στο #Israel, ο Σιδερένιος Θόλος το παρεμπόδισε. Συνολικά δηλαδή εφτά βλήματα εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα σε ισραηλινούς πολίτες τις τελευταίες 24 ώρες», γράφει το IDF στο Twitter.

​Τα νέα έρχονται, καθώς οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους της Δυτικής Όχθης και της Γάζας την Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Σαράντα οκτώ Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και δεκατέσσερις στη Γάζα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με πηγή από την Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης που μίλησε στο Sputnik.

Σύμφωνα με το σχέδιο ειρήνης, που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο των οικισμών στη Δυτική Όχθη και θα έχει Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, ενώ η Παλαιστίνη θα έχει ως πρωτεύουσά της το χωριό Αμπού Ντις.

Tags:
βλήματα, ρουκέτες, πύραυλοι, Παλαιστίνη, Ντόναλντ Τραμπ, Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK