13:09 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό του Κορονοϊού, η ρωσική κυβέρνηση, αναστέλλει τον τουρισμό χωρίς θεωρήσεις, την έκδοση επαγγελματικών θεωρήσεων για τους κινέζους.

Νέα μέτρα λαμβάνει η ρωσική κυβέρνηση για τον περιορισμό του Κορονοϊού.   

Η Ρωσία ανέστειλε τα ομαδικά ταξίδια με την Κίνα το Σάββατο, καθώς και την έκδοση επαγγελματικών θεωρήσεων για τους Κινέζους πολίτες, απαντώντας στις ανησυχίες για τον Κορονοϊό.   

«Να ανασταλεί προσωρινά η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους τουρίστες, όπως αυτή προβλέπεται από τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τα ομαδικά ταξίδια χωρίς θεώρηση στις 29 Φεβρουαρίου 2000», ανέφερε η ρωσική κυβερνητική απόφαση.

Η κυβέρνηση διέταξε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών να αναστείλει τη χορήγηση επαγγελματικών θεωρήσεων σε Κινέζους πολίτες, ενώ ενημέρωσε το Πεκίνο ότι τα μέτρα «προκαλούνται από ειδικές περιστάσεις και έχουν καθαρά προσωρινό χαρακτήρα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία στις 30 Ιανουαρίου, υπό το πρίσμα της επιδημίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του, Γουανγκ Γι, συζήτησαν τα βήματα της συνεργασίας των χωρών τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης ενός νέου κύματος Κορονοϊού, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών, όπως δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει τη μεθόριό της μήκους περίπου 4.250 χλμ. με την Κίνα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του νέου ιού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ρωσία, Κίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK