14:58 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (337)
0 0 0
Βρείτε μας

Η γρίπη των πτηνών επιβεβαιώθηκε, την Κυριακή (02/02), πως είναι σε έξαρση στην επαρχία Χουνάν από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες τόνισαν πως δεν έχει ακόμα καταγραφεί κρούσμα σε άνθρωπο.

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανέφερε, την Κυριακή (02/02), την έξαρση γρίπης των πτηνών του ιού H5N1 στην επαρχία Χουνάν, τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε άνθρωπο μέχρι στιγμής.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει:

«Ένα κρούσμα γρίπης των πτηνών H5N1, υψηλής παθογένειας, σημειώθηκε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Σουανγκτσίνγκ της πόλης Σαογιάνγκ στην επαρχία Χουνάν. Η μολυσμένη φάρμα είχε 7.850 πουλερικά. Περίπου 4.500 πτηνά νόσησαν από την ασθένεια και έχουν πεθάνει».

Ανάλογη έξαρση της ίδιας επιδημίας καταγράφηκε τόσο το 2009-2010 όσο και το 2013-2014, με τα ποσοστά θνησιμότητας του εν λόγω στελέχους του ιού να είναι υψηλά κατά τις περασμένες δεκαετίες.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο ιός Η5Ν1 είναι ιάσιμος καθότι έχει αναπτυχθεί εμβόλια και παρότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο κορονοϊός που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, στη γειτονική επαρχία Χουμπέι, τον περασμένο Δεκέμβριο έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους - όλους εντός της κινεζικής επικράτειας.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Η λίστα των χωρών με κρούσματα και νεκρούς από τον φονικό ιό

Θέμα:
Κορονοϊός (337)
Tags:
πτηνά, γρίπη, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK