10:21 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με προορισμό τη Μέση Ανατολή απέπλευσε, την Κυριακή (02/02), πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας και, μάλιστα, το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε.

Το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο JS Takanami DD-110 άφησε, την Κυριακή (02/02), τη βάση της Γιοκοσούκα με προορισμό τη Μέση Ανατολή σύμφωνα με εντολή των δυνάμεων (SDF) της χώρας τις οποίες επικαλείται το 47News.

​Μάλιστα, κατά τον απόπλου παρών ήταν και ο Σίνζο Άμπε, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο οποίος εξήρε τη σημασία της συγκεκριμένης ναυτικής αποστολής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άμπε δήλωσε, σύμφωνα με το 47News:

«Το έργο της συγκέντρωσης πληροφοριών έχει τεράστια σημασία που συνδέεται άμεσα με τη ζωή των ανθρώπων [...] Περίπου το 90 τοις εκατό του πετρελαίου που καταναλώνεται στην Ιαπωνία διέρχεται από τη θαλάσσια περιοχή όπου λειτουργούν οι καταστροφείς, όπως ο Κόλπος του Ομάν. Είναι μια περιοχή που μπορεί να λεχθεί ότι είναι η αορτή και η σωτηρία που υποστηρίζει τη ζωή του Ιαπωνικού λαού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα θα λειτουργεί με δύο αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας P-3C για την προστασία των πλοίων που κατευθύνονται προς ιαπωνικά λιμάνια.

Οι αρχές στο Τόκιο δήλωσαν ότι έχουν γνωστοποιήσει την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν βία για την προστασία του ταξιδιού των ιαπωνικών φορτηγών πλοίων στη Μέση Ανατολή - μια απόφαση που παραβιάζει το Σύνταγμα του έθνους.

Η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο και κατανέμεται να διατεθούν 4,7 δισ. γεν (περίπου 43 εκατ. δολάρια) από τον προϋπολογισμό της Ιαπωνίας για το 2020.

Εν μέσω σειράς επιθέσεων εναντίον πετρελαιοφόρων στον Κόλπο του Ομάν και το Στενό του Ορμούζ πέρυσι, οι ΗΠΑ ζήτησαν τη σύσταση ενός διεθνούς συνασπισμού στην περιοχή για να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση εμπορικών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων που μεταφέρουν πετρέλαιο.

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη σκοτώνοντας, έτσι, τον Ιρανό ανώτατο στρατιωτικό διοικητή, Κασέμ Σολεϊμανί.

Το Ιράν, ως αντίποινα, εξαπέλυσε σειρά πυραυλικών επιδρομών σε δύο ιρακινές βάσεις που στέγαζαν αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΞ Ρωσίας για Μέση Ανατολή: Το Κουαρτέτο να συμμετάσχει στη συζήτηση για τη «συμφωνία του αιώνα»

Tags:
Μέση Ανατολή, πολεμικό πλοίο, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK