05:33 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Στη Γαλλία θα χρειαστεί να παραμείνει για τις δύο επόμενες εβδομάδες ο Ελληνας που ταξίδεψε στο αεροσκάφος που μετέφερε 250 Ευρωπαίους πολίτες. «Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω».

Για τις επόμενες 14 μέρες θα παραμείνει στη Γαλλία ο Έλληνας που προσγειώθηκε την Κυριακή σε στρατιωτική βάση στο νότο της χώρας, με αεροσκάφος που μετέφερε 250 άτομα.

Ο Αλεξ Ζαχάρ, ο οποίος είναι καθηγητής Δικαίου του Περιβάλλοντος στη Γουχάν, δήλωσε ότι ταξίδεψε μαζί με τη γυναίκα του η οποία μάλιστα είναι οκτώ μηνών έγκυος.

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στη Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Ελληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. 

Όλοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ειδικά διαμορφωμένο θέρετρο, στη Μασσαλία, σύμφωνα με τον Alpha.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ανέφεραν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια στιγμή, άλλοι δύο Έλληνες που βρίσκονται στην επαρχία όπου ξέσπασε η επιδημία και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
καραντίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK