16:09 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Σαουδική Αραβία, δεν δόθηκε βίζα στην Ιρανική αντιπροσωπεία για να παραβρεθεί.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκαν να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τα μέλη της Ιρανικής αντιπροσωπείας, ώστε να παραβρεθούν στην συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα και θα τεθεί επί τάπητος το σχέδιο ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης που έχουν ετοιμάσει οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

«Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, παραβιάζει τις δεσμεύσεις της ως η κυβέρνηση που θα φιλοξενήσει την συνάντηση του Οργανισμού, καθώς και τις αρχές και τους κανονισμούς που προκύπτουν από τις συναντήσεις τέτοιων οργανισμών, όπως την διασφάλιση της ελεύθερης συμμετοχής των χωρών-μελών σε όλες τις δράσεις του Οργανισμού και αρνήθηκε στην αντιπροσωπεία του Ιράν, της οποίας επικεφαλής είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Τζαμπέρι Ανσάρι, βίζα μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν την συνάντηση» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου.

Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως το Ιράν θα καταθέσει σημείωμα διαμαρτυρίας στην γραμματεία του Οργανισμού και θα μοιράσει το περιεχόμενό του στις χώρες – μέλη. Σύμφωνα με τον Ιρανό διπλωμάτη, οι ενέργειες του Ριάντ εμποδίζουν τις εργασίες του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αμπάς: Συνωμοσία το σχέδιο Τραμπ, η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση

Ερντογάν: Απαράδεκτο το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Tags:
βίζα, συνάντηση, Σαουδική Αραβία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK