13:18 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχει υλική στήριξη στην Κίνα προκειμένου να βοηθήσει στην πρόληψη εξάπλωσης του νέου κορονοϊού που έχει προβάλει χιλιάδες ανθρώπους.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής στέλνουν στην Κίνα δώδεκα τόνους προστατευτικού υλικού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το παραπάνω έκανε γνωστό σε tweet του ο Επίτροπος για την αντιμετώπιση των κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

«Μετά από την πληροφόρηση που είχαμε από την Κίνα για τις ανάγκες της σε προστατευτικό εξοπλισμό, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης είναι σε επαφή με όλα τα κράτη-μέλη για τη διευκόλυνση της παράδοσης του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν μετά από τηλεφωνική επαφή της με τον πρωθυπουργό της Κινας Λι Κετσιάνγκ, είχε τονίσει πως η ΕΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στις προσπάθειές της Κίνας να συγκρατήσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Οι 12 τόνοι ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, κατευθύνονται ήδη προς την Κίνα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» για να στηρίξει την έρευνα για τον νέο κορονοϊό.

Μάλιστα, δρομολόγησε επείγουσα αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ερευνητικά έργα που θα «προαγάγουν την κατανόηση της επιδημίας του νέου κοροναϊού» και θα συμβάλουν στην διαχείριση των ασθενών που έχουν προσβληθεί, αλλά και στη βελτίωση της ετοιμότητας της δημόσιας υγείας.

Η χρηματοδότηση θα στηρίξει 2 ως 4 ερευνητικά έργα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
έρευνα, Κίνα, ΕΕ, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK