13:30 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Βαρσοβία πραγματοποιείται εν μέσω ανησυχίας της ΕΕ σχετικά με τη δικαστική μεταρρύθμιση στην Πολωνία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε πως η Γαλλία δεν είναι ούτε θετικά ούτε αρνητικά διακείμενη προς τη Ρωσία αλλά υπέρ της Ευρώπης, όπως ανέφερε κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Πολωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από την ΕΕ να είναι αυστηρή με τη Μόσχα.

«Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί στον πολιτικό μας διάλογο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και τον πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο λαός της Πολωνίας θα μπορούσε να εμπιστευτεί την Ευρώπη για να τους προστατεύσει σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.

«Θα είμαι χαρούμενος την ημέρα που οι Πολωνοί θα μπορούν να πουν μεταξύ τους:" Την ημέρα που θα δεχτούμε επίθεση, ξέρουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να μας προστατεύσει ". Γιατί εκείνη την ημέρα, η αίσθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας θα είναι άφθαρτη», είπε, συνεχίζοντας να εκφράζει τη πίστη του στο ΝΑΤΟ, προωθώντας παράλληλα την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού: «Η ευρωπαϊκή άμυνα δεν είναι εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ, είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα» .

Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρόεδρος υποστήριξε τις προσπάθειες του Μακρόν για αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας στην Ευρώπη.

 

Tags:
Αντρέι Ντούντα, Γαλλία, Πολωνία, ΕΕ, Ρωσία, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK