18:41 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της αυξανόμενης παραπληροφόρησης γύρω από τον κορονοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Google ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι πληροφορίες στις οποίες μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορονοϊό, είναι άπειρες. Μεταξύ αυτών ακόμα και το ότι σχετίζεται με τη μπύρα Corona.

Αυτό διαπίστωσαν και ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Google που αποφάσισαν να συνεργαστούν για να ελαττώσουν την πιθανότητες παραπληροφόρησης στο ζήτημα.

Η πρωτοβουλία έγινε γνωστή κατά την έναρξη της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ τη Δευτέρα .

«Για το σκοπό αυτό, συνεργαστήκαμε με την Google για να βεβαιωθούμε ότι οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό βλέπουν τις πληροφορίες του ΠΟΥ στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης», ανέφερε στο Associated Press ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς .

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι αρκετές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter, το Tik Tok και το Tencent έλαβαν ήδη μέτρα για την καταπολέμηση της συνεχούς εξάπλωσης της παραπληροφόρησης για τον ιό.

Από τότε που ξεκίνησε η μετάδοση του κορονοϊού, άρχισαν να «ξεπηδούν» διάφορες φήμες που προσέφεραν ψεύτικες θεραπείες και ισχυρίζονται ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα έχει ξεπεράσει τα 14.000, και  οι νεκροί τους 350.

Ο κορονοϊός εντοπίστηκε, για πρώτη φορά, στην κινεζική επαρχία Χουμπέι, τον περασμένο Δεκέμβριο, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί -όχι μόνο στην ασιατική χώρα- αλλά και εκτός αυτής.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
παραπληροφόρηση, μπύρα, κορονοϊός, κοροναϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK