ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ομάδα Ρώσων επιθεωρητών θα επισκεφτεί στρατιωτική εγκατάσταση στην Εσθονία, στο πλαίσιο των επιταγών της διεθνούς συμφωνίας της Βιέννης.

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Εσθονίας θα επισκεφθεί ομάδα Ρώσων επιθεωρητών, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Μείωσης Πυρηνικού Κινδύνου, Σεργκέι Ρίζκοφ.

«Η επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου του 2020. Η διοίκηση της στρατιωτικής εγκατάστασης θα παραχωρήσει πληροφορίες σχετικές με το προσωπικό, καθώς και τα οπλικά συστήματα» δήλωσε ο Ρίζκοφ.

Σκοπός της επίσκεψης, όπως πρόσθεσε, είναι να επιεβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τις στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και τα σχέδια ανάπτυξης των κύριων οπλικών συστημάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού της Εσθονίας.

Η επιθεώρηση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της συμφωνία της Βιέννης του 2011, η οποία προβλέπει μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας.

Η συμφωνία της Βιέννης, η οποία υπεγράφη από τα μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έχει σκοπό την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στην Ευρώπη, καθώς και την παρότρυνση των κρατών - μελών να μοιραστούν πληροφορίες για τις στρατιωτικές τους δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναφορές ότι βρετανικές δυνάμεις κατασκοπεύουν τα ρωσικά σύνορα

Tags:
πυρηνικά, πυρηνικά όπλα, Ρωσία, Εσθονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK