04:23 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το καλοκαίρι του 2019, ιρανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν λεπτομέρειες για ένα μεγάλο δίκτυο ηλεκτρονικής κατασκοπείας, το οποίο φέρεται να «έτρεχε» η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, λέγοντας ότι έχουν εντοπιστεί συνολικά 17 εκπαιδευμένοι από τη CIA κατάσκοποι.

Ένα άτομο το οποίο κατηγορείται για κατασκοπεία για τη CIA στο Ιράν καταδικάστηκε σε θάνατο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος του Ιράν, Γκολαμχόσεϊν Ισμαϊλί, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ο ίδιος ανέφερε πως ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την θανατική ποινή για τον Αμερικανό αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών, για τη συγκέντρωση διαβαθμισμένων δεδομένων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Ισμαϊλί είπε επίσης ότι δύο ακόμη άτομα που κατηγορούνται για συλλογή πληροφοριών για τη CIA καταδικάστηκαν σε δέκα και πέντε χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα.

«Δύο κατάσκοποι της CIA που εργάζονταν υπό την κάλυψη ενός οργανισμού και ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος εντοπίστηκαν και καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία και πέντε χρόνια φυλάκισης για ενέργειες εναντίον της εθνικής ασφάλειας» συνέχισε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα των ατόμων, δεδομένου ότι οι ποινές τους δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Το Ιράν ανακοίνωσε πως εξάρθρωσε δίκτυο κατασκοπείας

Τον Ιούνιο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε σημαντικό δίκτυο κατασκοπείας της CIA με τη βοήθεια των υπηρεσιών πληροφοριών άλλων χωρών.

Το δικαστικό σώμα της χώρας ανακοίνωσε αργότερα ότι Ιρανοί στρατιωτικοί που εργάζονται για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα εκτελεστούν για προδοσία, ενώ το μη στρατιωτικό προσωπικό θα λάμβανε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Στις 5 Ιανουαρίου, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμορφώνεται πλέον με τα όρια της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, η οποία είχε ως στόχο να περιορίσει σημαντικά το πυρηνικό πρόγραμμα με αντάλλαγμα την κατάργηση των διεθνών κυρώσεων.

Η χώρα ανακοίνωσε ότι τώρα θα αρχίσει να εμπλουτίζει το ουράνιο με βάση τις τεχνικές της ανάγκες και με «ειρηνικό» τρόπο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμανε τη μονομερή απόσυρση της Ουάσιγκτον από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν στις 8 Μαΐου 2018, επαναφέροντας οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Έναν χρόνο αργότερα, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι άρχισε να αναστέλλει κάποιες από τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βλήματα έπεσαν κοντά σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Πεντάγωνο: Εγκεφαλικά τραύματα στρατιωτών από τις επιθέσεις του Ιράκ σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ

Tags:
Αμερική, φυλάκιση, θανατική ποινή, CIA, κατάσκοπος, κατάσκοποι, κατασκοπεία, Τεχεράνη, ΗΠΑ, Ιράν, πυρηνική συμφωνία, πυρηνικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK