18:43 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διαδικασία της επικύρωσης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχει τελειώσει «γύρω στις 10 Μαρτίου», όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της χώρας.

Την εκτίμηση ότι η διαδικασία της επικύρωσης για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Ο κ. Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε την Τρίτη, ότι η Ισπανία θα πρέπει να είναι έτοιμη τον Μάρτιο να επικυρώσει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει γύρω στις 10 Μαρτίου.

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο αναφορικά με την πολιτική διαδικασία, γύρω στις 10 Μαρτίου η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει τελειώσει. Θα παραμείνουν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθεί το κοινοβούλιό μας στα Σκόπια», δήλωσε ο Πενταρόφσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πολωνία.

ΝΑΤΟ και Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν συμφωνία ένταξης τον Φεβρουάριο, μετά και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στις τάξεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το φθινόπωρο του 2019.

Η Ρωσία έχει εκφράσει την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και όχι για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία. Παράλληλα, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζάεφ κατά VMRO: Η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα καταστρέψει το μέλλον της χώρας

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ένταξη, Βόρεια Μακεδονία, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK