08:28 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Κίνα θα παραμείνουν μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας που θεωρούνται απαραίτητα, όπως αυτά που παρέχουν προξενικές υπηρεσίες.

Οδηγίες προς τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Κίνα αν έχουν την δυνατότητα εξαιτίας της εξάπλωση του κορονοϊού εξέδωσε σήμερα η Βρετανία.

Μάλιστα, στις οδηγίες επισημαίνεται πως η αναστολή των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρίες και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δυσκολεύουν την απομάκρυνση των ανθρώπων από τη χώρα τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών θα είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητά μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε πλέον τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα, εάν μπορούν, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό. Όπου υπάρχουν ακόμα Βρετανοί υπήκοοι στην επαρχία Χουμπέι που επιθυμούν να απομακρυνθούν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για να τους διευκολύνουμε» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η British Airways όσο και η Virgin Atlantic έχουν ήδη ακυρώσει πτήσεις προς και από την Κίνα.

Το βρετανικό υπορυγείο Εξωτερικών στην επικαιροποιημένη ταξιδιωτική του οδηγία, υπογραμμίζει ακόμη ότι μέλη του προσωπικού και οικείοι τους από την πρεσβεία και τα προξενεία της Βρετανίας απομακρύνονται από την Κίνα, ενώ θα παραμείνουν μέλη του προσωπικού που θεωρούνται απαραίτητα, όπως αυτά που παρέχουν προξενικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «η δυνατότητα του προσωπικού της πρεσβείας και των προξενείων να συνδράμουν εντός της Κίνας τους Βρετανούς πολίτες είναι περιορισμένη και θα είναι ακόμα πιο περιορισμένη στην περίπτωση που επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Τελείωσαν οι μάσκες; Οι Κινέζοι έχουν χίλιες και μια εναλλακτικές – Φωτογραφίες

Κορονοϊός: Άσκηση ετοιμότητας στο Π.Γ. Νοσοκομείο Έβρου

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, Κίνα, Βρετανία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK