15:10 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (30)
0 0 0
Βρείτε μας

Η καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Αϊόβα δεν οφείλεται σε χάκερ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Κόμματος της συγκεκριμένης πολιτείας , Μάντι ΜακΛουρ σε δήλωσή της.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενδέχεται να καθυστερήσουν στην Αϊόβα λόγω τεχνικών ζητημάτων και μεγάλης προσέλευσης ψηφοφόρων.

Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της συγκεκριμένης πολιτείας, Μάντι ΜακΛουρ, τα προβλήματα δεν οφείλονται σε κάποια κυβερνοεπίθεση.

Διευκρίνισε ακόμη πως η εφαρμογή δεν «έπεσε».

Η ψηφοφορία της Αϊόβα ξεκίνησε περίπου στις 20:00. EST (1:00 π.μ. GMT την Τρίτη).

Τα περισσότερα από τα αποτελέσματα αναμένονταν μέχρι τις 11:00 μ.μ. EST. Εντούτοις, γύρω στα μεσάνυχτα δεν υπήρχε ακόμη κανένα αποτελέσματα.

Περίπου μια ώρα νωρίτερα, η ΜακΛουρ δήλωσε πως η καθυστέρηση οφειλόταν σε «ποιοτικούς ελέγχους».
Ωστόσο, αρκετές ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως για την καθυστέρηση έφταιγε ένα σφάλμα σε μια εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πως τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το συντομότερο δυνατό την Τρίτη.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό οφειλόταν σε ένα ζήτημα του κώδικα στο σύστημα αναφοράς. Αυτό το ζήτημα εντοπίστηκε και διορθώθηκε» δήλωσε το κόμμα.

Τα προβλήματα έφεραν και ένα καυστικό Tweet από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που έλαβε το χρίσμα των ρεπουμπλικανών στην ίδια πολιτεία.

«Τίποτα δεν λειτουργεί, όπως ακριβώς όταν κυβερνούσαν τη χώρα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το πρωί.

 

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (30)
Tags:
χρίσμα, εκλογές, Αϊόβα, Δημοκρατικοί, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK