06:22 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για αντίποινα, μετά την επίθεση κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν Τούρκοι στρατιώτες.

Ο Συριακός Στρατός έχει δώσει στους τρομοκράτες στην επαρχία Ιντλίμπ μια τελευταία ευκαιρία να παραδώσουν τα όπλα τους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ikhbariya την Τρίτη, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Συριακός Στρατός ήταν έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε τουρκική επίθεση στην επαρχία.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι ο Συριακός Στρατός συνεχίζει τη στρατιωτική του επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών, οι οποίοι πολεμούν τους πολίτες και τους χρησιμοποιούν σαν «ασπίδες» στο Σαρακίμπ και το Τελ Τουκάν, στην Ιντλίμπ.

Στις 3 Φεβρουαρίου, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι έξι Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε επίθεση του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της αναπτύσσονται στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις στην Ιντλίμπ.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί πρόσφατα στην περιοχή καθώς η κυβέρνηση της Συρίας προσπαθεί να ανακαταλάβει την Ιντλίμπ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί μείζον τρομοκρατικό οχυρό στη χώρα.

Tags:
όπλα, τρομοκράτες, Ιντλίμπ, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK