ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ως το «πιο ευγενικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές» χαρακτήρισε την κίνησή της η Νάνσι Πελόζι.

Αν και η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο για την «Κατάσταση του Έθνους» (State of the Union) διήρκεσε περίπου 80 λεπτά και περιείχε σχεδόν τα πάντα, αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις, ακόμα περισσότερο και από την παρουσία του Γουαΐδο, ήταν η κίνηση του αμερικανού προέδρου να αποφύγει επιδεικτικά να σφίξει το χέρι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και η κίνηση της δεύτερης κατά το κλείσιμο της ομιλίας να σκίσει επιδεικτικά τις σελίδες που περιείχαν την ομιλία του προέδρου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό παρουσιάζει πολύ γραφικά τον διχασμό που υπάρχει στον πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ, εξαιτίας της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ψυχρή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ

Όλα ξεκίνησαν κατά την είσοδο του Αμερικανού προέδρου στην αίθουσα, όταν λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει την καθιερωμένη του ομιλία, αρνήθηκε επιδεικτικά να σφίξει το χέρι της Νάνσι Πελόζι, η οποία του είχε τείνει το χέρι της για να τον χαιρετήσει.

Η απάντηση της Πελόζι​

Μετά από περίπου 80 λεπτά, που διήρκεσε η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ και προφέροντας τις λέξεις «αγαπημένοι μου Αμερικανοί, τα καλύτερα έρχονται», ήταν η σειρά της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να δώσει την «απάντηση» της. Έτσι, σήκωσε επιδεικτικά και εκείνη τις σελίδες της ομιλίας τις οποίες έσκισε, δείχνοντας μάλλον πως δεν της αρέσει να μην την χαιρετούν.

Κατά την έξοδό της από την αίθουσα, η Νάνσι Πελόζι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κίνηση αυτή και απάντησε λέγοντας «αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».

Το φινάλε αναμένεται το επόμενο 24ωρο όταν και θα λήξουν οι διαδικασίες της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Ξεκινά στη Γερουσία η δίκη για την αποπομπή Τραμπ - Βίντεο

 

 

Tags:
Νάνσι Πελόζι, Ντόναλντ Τουσκ, Κογκρέσο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK