22:39 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σεισμός στην Αλβανία (48)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σεισμός που συγκλόνισε την Αλβανία τον Νοέμβριο του 2019 κόστισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους ενώ προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και κτίρια.

Από τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία τον Νοέμβριο, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες σπίτια και κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Η Αλβανία έχει ανάγκη 1,08 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση κατοικιών για περίπου 17.000 ανθρώπους που έμειναν άστεγοι όπως επίσης για την τόνωση των κλάδων του τουρισμού, της γεωργίας και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται το ΑΜΠΕ. 

Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα τόνισε πως η αλβανική κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμούν πως «οι συνολικές επιπτώσεις της καταστροφής στους 11 πληγέντες δήμους ανέρχονται σε περισσότερα από 980 εκατομμύρια ευρώ». 

«Οι τομείς με τις μεγαλύτερες ανάγκες είναι η στέγαση, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 76% όλων των αναγκών, με τους τομείς της εκπαίδευσης και των υποδομών να ακολουθούν», τόνισε το γραφείο της ΕΕ. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει ένα συνέδριο δωρητών στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου για την κινητοποίηση της βοήθειας στην Αλβανία, ενώ η μελέτη εκτίμησης των αναγκών θα βοηθήσει τους δωρητές να επιλέξουν ανάμεσα στα έργα που πρέπει να γίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός στην Αλβανία: Φοβούνται να γυρίσουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Δυρράχιο

Σεισμός στην Αλβανία: Θρήνος στις κηδείες των νεκρών - Πάνω από 10.000 οι άστεγοι

Θέμα:
Σεισμός στην Αλβανία (48)
Tags:
νεκροί, έργα, μετασεισμός, σεισμός τώρα, σεισμός στην Αλβανία, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK