05:13 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έχει αυξηθεί, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο ονόμασε «συμφωνία του αιώνα».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι δύο όλμοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, και προσγειώθηκαν σε μη κατοικημένη περιοχής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή λόγω της επίθεσης οι σειρήνες στο Ισραήλ ήχησαν για ακόμη μια φορά.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι είχε πλήξει αρκετές θέσεις της Χαμάς στη νότια Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου σε αντίποινα για τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τα σύνορα προς το ισραηλινό έδαφος.

Η περιοχή γνώρισε μπαράζ επιθέσεων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες ώθησαν τις ισραηλινές δυνάμεις να μεταφέρουν ορισμένα από τα συστήματα αεράμυνας του Σιδηρού Θόλου προς τα νότια.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και οι μαχητές της Γάζας έχουν ξεκινήσει ξανά την ανταλλαγή πυρών από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι πρόσφατες επιθέσεις ακολούθησαν την ανακοίνωση της «συμφωνίας του αιώνα» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

Η Παλαιστινιακή Αρχή απέρριψε τη συμφωνία.

 

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, όλμος, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK