00:24 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ για τις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και παρεμπόδισης του έργου του Κογκρέσου, αποφάσισε η Γερουσία των ΗΠΑ.

Την αθώωση του Αμερικανού προέδρου ψήφισε τελικά η πλειοψηφία των Γερουσιαστών στις ΗΠΑ, για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Με ψήφους 52-48 οι Γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της αθώωσης για την πρώτη κατηγορία που αντιμετώπιζε ο Αμερικανός πρόεδρος και αφορούσε στην κατάχρηση εξουσίας, ενώ με ψήφους 53-47 τον έκριναν αθώο και για τη δεύτερη κατηγορία που αφορούσε στην παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Υπενθυμίζεται πως η αναλογία που απαιτείται για την επικύρωση μιας απόφασης, αθώωσης ή ενοχής είναι τα δύο τρίτα, οπότε ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται πλέον αθώος και για τις δυο κατηγορίες της παραπομπής του.

Εσωκομματικά πυρά από τον Μιτ Ρόμνεϊ: «Ναι, το έκανε»

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του να ψηφίσει υπέρ της καταδίκης του Αμερικανού προέδρου, ενώ κατά την ομιλία του μπροστά στα μέλη της Γερουσίας δήλωσε «το μεγάλο ερώτημα που το Σύνταγμα καλεί τους Γερουσιαστές να απαντήσουν, είναι αν ο Πρόεδρος έκανε μια πράξη τόσο ακραία που να φτάνει το επίπεδο του υψηλού εγκλήματος. Ναι, το έκανε.» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραπομπή Τραμπ: «Δεν παρενέβη κανένα νόμο» λένε οι δικηγόροι του

Τραμπ: Θα μου άρεσε να πάω στη δίκη για την αποπομπή μου - Θα καθόμουν στην πρώτη σειρά

Tags:
Γερουσία ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK