14:57 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια κόλαση επί γης ζει ένα 7χρονο κοριτσάκι στην Ινδία εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που κάνει το δέρμα της να μοιάζει με πέτρα.

Συγκεκριμένα, η 7χρονη Ρατζεσβάρι από την Ινδία υποφέρει από μια ανίατη δερματική πάθηση που καλείται ιχθύαση και κάνει το δέρμα της να σκάει και να  γεμίζει φολίδες.

Η δερματοπάθεια έχει καλύψει τα χέρια της, τα πόδια της και το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης της, κάνοντας επώδυνο εφιάλτη κάθε προσπάθεια να περπατήσει ή ακόμη και να καθίσει.

Η μικρή ζει σε μια περιοχή στο Νταντεβάντα της Ινδίας κι αναγκάζεται να κάνει αρκετά χιλιόμετρα μέχρι την πλησιέστερη πόλη, προκειμένου να δει τους γιατρούς.

Η ανίατη πάθηση επεκτείνεται και σιγά-σιγά καλύπτει όλο το σώμα

Σύμφωνα με τον Δρ Γιας Απεντέρ, δερματολόγο στο νοσοκομείο Dantewada, η κατάσταση της 7χρονης καλείται επιδερμολυτική ιχθύαση. Πρόκειται για μια σπάνια κερατινοπαθητική πάθηση που χαρακτηρίζεται από επώδυνες φλύκταινες που σιγά-σιγά επεκτείνονται στο σώμα και προοδευτικά εξελίσσονται σε υπερκεράτωση.

Συνήθως, η συγκεκριμένη πάθηση δεν επιφέρει το θάνατο, αλλά δεν υπάρχει θεραπεία, με τους ασθενείς να φέρουν τα συμπτώματα εφ’ όρου ζωής.

Οι ασθενείς είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις μολύνσεις, εξαιτίας των πληγών στο σώμα τους, που συχνά είναι δύσοσμες.

Η πάθηση είναι γενετικής προέλευσης, με τα μωρά να γεννιούνται με το δέρμα τους σταδιακά να ξηραίνεται, να σκληραίνει, να αναπτύσσει φολίδες και φλύκταινες, με τα συμπτώματα της ασθένειας να κάνουν την εμφάνισή τους πριν το πρώτο έτος της ζωής τους.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνες από τα σπίτια κολαστήρια: Εδώ βίαζαν, βασάνιζαν κι έκλεβαν τις ιερόδουλες - Βίντεο

Η στρατιωτική δύναμη Ελλάδας-Τουρκίας για το 2020: Οι 10 χώρες με τον πιο δυνατό στρατό

Tags:
κορίτσι, Ινδία, πάθηση, ασθένεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK