22:56 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο Λι Γουενλιάνγκ, ο οφθαλμίατρος που είχε προειδοποιήσει για τον κορονοϊό από τον Δεκέμβριο, απεβίωσε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου της Γουχάν στο διαδίκτυο, βάζοντας τέλος στις πληροφορίες που ήθελαν τον γιατρό να νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Με ανάρτησή του στο κινεζικό μέσο δικτύωσης Weibo, το νοσοκομείο της Γουχάν επιβεβαίωσε τον θάνατο του οφθαλμιάτρου Λι Γουενλιάνγκ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για τον κορονοϊό από τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, στην εν λόγω δημοσίευση αναφέρεται:

«Ο οφθαλμίατρος Λι Γουενλιάνγκ του νοσοκομείου μας, ο οποίος δυστυχώς μολύνθηκε κατά την καταπολέμηση της επιδημίας πνευμονίας της νέας μόλυνσης από κορονοϊό, πέθανε στις 2:58, στις 7 Φεβρουαρίου 2020 [τοπική ώρα], παρά τις προσπάθειές μας. Λυπούμαστε βαθιά και θρηνούμε γι' αυτό».

Νωρίτερα, παρατηρήθηκε σύγχυση σχετικά με τον θάνατο του Κινέζου γιατρού καθώς υπήρξαν αντικρουόμενα δημοσιεύματα και ορισμένα από αυτά υποστήριζαν πως ο οφθαλμίατρος νοσηλευόταν σε «κρίσιμη κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ο Λι Γουενλιάνγκ είχε μιλήσει για τον κορονοϊό από τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για διασπορά φημών από την αστυνομία της Γουχάν και να δεχθεί επίπληξη.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα που δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, θάνατος, γιατρός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK