16:31 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (182)
0 0 0
Βρείτε μας

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου κλιμακώθηκε αιφνίδια η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά τη δολοφονία του διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί με το Ιράν να απαντά βομβαρδίζοντας αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Το Ιράν θα αποκαλύψει σύντομα νέες πληροφορίες για την πυραυλική επίθεση στην βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ, δήλωσε ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης Αμιράλι Χατζιζαντέ.

Στις 8 Ιανουαρίου η Τεχεράνη εκτόξευσε πυραύλους σε εγκαταστάσεις στο Ιράκ που χρησιμοποιούνται ως βάση για τις αμερικανικές δυνάμεις, απαντώντας στη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί.

Οι πύραυλοι χτύπησαν το αμερικανικό τμήμα της βάσης, που μοιράζεται με ιρακινές δυνάμεις.

Συνολικά 64 Αμερικανοί στρατιώτες διαγνώστηκαν με διάσειση μετά το χτύπημα των ιρανικών δυνάμεων σε δύο βάσεις στο Ιράκ.

Από την πλευρά του ο ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης Ραμεζάν Σαρίφ δήλωσε σε ιρανική εφημερίδα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν το «εγκεφαλικές βλάβες από την επίθεση στο Αΐν αλ Άσαντ ως μεταφορά για νεκρούς αμερικανούς στρατιώτες» καθώς καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τον αριθμό των νεκρών από την επιχείρηση.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκαν στις αρχές του Ιανουαρίου μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί από επίθεση με αμερικανικά drone. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η δολοφονία Σολεϊμανί φέρεται να σχετίζεται με τον σχεδιασμό επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ.

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (182)
Tags:
Κασέμ Σολεϊμανί, αμερικανική βάση, Ιράκ, Ιράν, Φρουροί της Επανάστασης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK