04:38 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μόσχα θεωρεί τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας ως «ένα από τα βασικά στοιχεία μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Αργεντινή».

Η Αργεντινή εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά ρωσικών ελικοπτέρων, δήλωσε στο Sputnik, ο Ρώσος πρέσβης στο Μπουένος Άιρες, Ντμίτρι Φεοκτιστόφ.

Το 2011, η Αργεντινή αγόρασε δύο ρωσικά ελικόπτερα Mi-171E ώστε να τα χρησιμοποιήσει σε αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ανταρκτική.

Οι πικότοι που τα χρησιμοποίησαν όσο και το Υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής εξήραν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ελικοπτέρων και την αξιοπιστία τους.

«Η σύμβαση αρχικά προέβλεπε την επιλογή παράδοσης τριών ακόμη ελικοπτέρων όπως επίσης την επισκευή και την συντήρηση τους. Ο νέος Αργεντίνος υπουργός Άμυνας, Αγκουστίν Ρόσσι, μου επιβεβαίωσε σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχαμε, ότι η Αργεντινή εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά των ελικοπτέρων μας», δήλωσε ο Φεοκτιστόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Μόσχα θεωρεί τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας ως «ένα από τα βασικά στοιχεία μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Αργεντινή».

Η επόμενη συνάντηση της διεπιστημονικής διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας - Αργεντινής για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «Κολοσσός των Αιθέρων»: Ρωσικό ελικόπτερο Mi-26 σηκώνει επιβατικό αεροπλάνο για πλάκα - Βίντεο

Ρωσικό Mi-26: Το ελικόπτερο «γίγαντας» που μπορεί να μεταφέρει ολόκληρο αεροπλάνο

Tags:
ελικόπτερα, ελικόπτερο, αμυντική συνεργασία, συνεργασία, Αργεντινή, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK