21:39 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ο εκκεντρικός πρεσβευτής που η Βρετανία έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος με τον οποίον είμαστε ενθουσιασμένοι, ένας πολύ ανόητος τύπος» είχε πει ο Τραμπ για τον προκάτοχο.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να συνάψει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μόλις ολοκληρωθεί το «διαζύγιο» με την ΕΕ, η νέα πρέσβειρα, θα αντικαταστήσει τον Κιμ Ντάροκ, ο οποίος έφυγε από τη συγκεκριμένη θέση μετά από πολλές προσβολές σε βάρος της δοίκησης του Τραμπ.

Η Κάρεν Πιρς διορίστηκε ως νέα πρέσβειρα της Βρετανίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή και είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει το συγκεκριμένο πόστο.

«Είναι μια εποχή τεράστιας ευκαιρίας για τη φιλία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ και χαίρομαι που η Κάρεν Πιρς θα συμβάλλει σε αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στη σχέση μας», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο προκάτοχός της, ο Κιμ Ντάρροχ, δέχτηκε πολλές φορές τα πυρά του Αμερικανούτ προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Βρετανός αποκάλεσε τη διοίκηση των ΗΠΑ ως «δυσλειτουργική» και «ακατάλληλη» σε μια σειρά μηνυμάτων που διέρρευσαν. ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Τραμπ ως «ασυντόνιστη».

Η απάντηση του Τραμπ στους παραπάνω ισχυρισμούς ήταν άμεσα και οργισμένη: 

«Ο εκκεντρικός πρεσβευτής που η Βρετανία έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος με τον οποίον είμαστε ενθουσιασμένοι, ένας πολύ ανόητος τύπος. Πρέπει να μιλήσει με τη χώρα του και την πρωθυπουργό για την αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Brexit και να μην ενοχλείται με την κριτική μου για το πόσο άσχημη ήταν η διαχείριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ για Μητσοτάκη: Εξαιρετικός ηγέτης, συνέβαλε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Ντόναλντ Τραμπ: «Πρόεδρος για πάντα» το μήνυμα του μετά από την αθώωση του - Βίντεο

Tags:
Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Brexit, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK