02:15 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το προσωπικό υγείας στην Κίνα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς έχουν καταγραφεί 31.211 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυτή, χρειάζεται κατά κύριο λόγο αυτά τα υλικά, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποίησε σήμερα πως η ζήτηση για μάσκες, γάντια και γενικά για οποιδήποτε προστατευτικό εξοπλισμό είναι εκατονταπλάσια με τις τιμές αυτών των προϊόντων να αυξάνονται εξαιτίας του κορονοϊού στην Κίνα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διαπίστωση μιας «σοβαρής διαταραχή» στον παγκόσμιο εφοδιασμό καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ανθρώπους που δεν είναι ιατρικό προσωπικό και οι οποίοι αγοράζουν τον προστατευτικό εξοπλισμό για δική τους χρήση, επισήμανε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Όταν οι προμήθειες είναι ελλιπείς και η ζήτηση υψηλή, τότε ενδέχεται να παρουσιάζονται κακές πρακτικές όπως η συσσώρευση προκειμένου οι προμήθειες να πωλούνται σε υψηλότερες τιμές και για αυτό κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη» τόνισε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η ζήτηση είναι 100 φορές υψηλότερη σε σύγκριση με το κανονικό και οι τιμές είναι 20 φορές υψηλότερες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναμονή 4-6 μηνών για τη διάθεση εξοπλισμού.

«Καλούμε τις χώρες και τις εταιρείες να εργαστούν με τον ΠΟΥ για να διασφαλίσουν τη δίκαιη και ορθολογική χρήση των προμηθειών και την εξισορρόπηση της αγοράς. Έχουμε όλοι το δικό μας μερίδιο ευθύνης για να κρατήσουμε ο ένας τον άλλο ασφαλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Δύο εκατομμύρια μάσκες στέλνει στην Κίνα το Ιράν

Κορονοϊός: Οι Simpsons σχεδόν προέβλεψαν την άφιξη του νέου φονικού ιού

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, μάσκες, ΠΟΥ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK