07:45 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Marco Savkovic του Belgrade Fund for Political Excellence βρέθηκε στο «Thessaloniki Regional Forum 2020» και μίλησε για τα προβλήματα μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας.

Τη βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία τύπου «Πρεσπών» μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου εξέφρασε μιλώντας στο Sputnik ο Marco Savkovic του Belgrade Fund for Political Excellence στο περιθώριο του «Thessaloniki Regional Forum 2020»

Ο κ. Savkovic θεωρεί ότι χρειάστηκε πολύ κουράγιο μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για να προχωρήσουν στη Συμφωνία και επισημαίνει ότι είναι πολύ διαφορετικά τα προβλήματα μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας κι ότι βρίσκονται μακριά από μια λύση. 

«Τα προβλήματα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου είναι πολλά σε ότι αφορά το πρόβλημα ερμηνείας αυτών που συνέβησαν τη δεκαετία του 1990 που αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο θέμα μεταξύ των κοινοτήτων που αφορά τα δικαιώματα των κοινοτήτων, το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Τώρα βρισκόμαστε μακριά από μία λύση. Δεν υπάρχει πολύ χώρος για αισιοδοξία. Χρειάζεται να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις και να φτάσουμε σε ένα σημείο που να υπάρξει μια δεσμευτική συμφωνία» είπε ο κ. Savkovic. 

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Κόσοβο, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK