15:50 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Την εξέταση της πρότασης του Βλαντιμίρ Πούτιν για σύγκληση των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε επίπεδο ηγετών εξετάζουν οι Αμερικανοί, όπως αποκάλυψε ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά εξετάζει την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για σύνοδο των μόνιμων χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε επίπεδο ηγετών.

Συγκεκριμένα, ο Αντόνοφ είπε στο Sputnik:

«Η πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου έχει ληφθεί υπόψη από την αμερικανική πλευρά. Όσον αφορά στην προετοιμασία της διάσκεψης κορυφής, θα ήταν ίσως πιο σωστό να περιμένουμε την αντίδραση όλων των ηγετών των χωρών [του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών] και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσουμε στις οργανωτικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας με τους εταίρους σχετικά με τον τόπο και την ημερομηνία της συνεδρίασης».

Την αποστολή της προαναφερθείσας πρότασης του Πούτιν στους ηγέτες των άλλων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε, τον Ιανουάριο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε την πρόταση στο πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, υποδεικνύοντας ότι «θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών κρατών των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας - δηλαδή ανάμεσα στη Ρωσία, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο». 

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Κίνα και η Γαλλία έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρόταση.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΗΕ: Νέα στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Tags:
ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ανατόλι Αντόνοφ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK