23:35 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Το προσωρινό όνομα «Νέα πνευμονία κορονοϊού» έδωσαν οι κινεζικές αρχές, με ανακοίνωσή τους, στον κορονοϊό που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα -και όχι μόνο- με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 811 ανθρώπων.

Ο κορονοϊός που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 811 ανθρώπους σε όλη την Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες, έχει το δικό του προσωρινό όνομα.

Ειδικότερα, οι κινεζικές αρχές ονόμασαν την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός ως «Νέα πνευμονία κορονοϊού» (NCP η αγγλική συντομογραφία), σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον πλανήτη λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά δεν έχει προτείνει κάποια συγκεκριμένη ονομασία. Εντούτοις, έχει συστήσει η ασθένεια να αποκαλείται ως «Νέα οξεία αναπνευστική νόσος του κορονοϊού» (2019-nCoV ARD).

Μέχρι στιγμής, έχουν νοσήσει 37.200 άνθρωποι και 2.649 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Μόνο ένας θάνατος έχει καταγραφεί εκτός της κινεζικής επικράτειας και αυτός στις Φιλιππίνες. 

Ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων, που συνέταξε ο ΠΟΥ για να υποστηρίξει τις κινεζικές προσπάθειες κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναμένεται να αναχωρήσει για την Κίνα τη Δευτέρα (10/02) ή την Τρίτη (11/02).

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Έτοιμο και το δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
όνομα, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK