06:19 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (457)
0 0 0
Βρείτε μας

Από την ώρα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Γουχάν, ο νέος κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες, με τους νεκρούς να ξεπερνάνε τους 800.

Ο διάσημος αστέρας του κινηματογράφου Τζάκι Τσαν έχει δεσμευθεί να δώσει 1 εκατομμύριο γουάν (σχεδόν 140.000 δολάρια) για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν.

«Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε τον ιό και πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την ίδια σκέψη όπως εγώ και ελπίζω ότι ένα αντίδοτο θα αναπτυχθεί το συντομότερο», ανακοίνωσε ο ηθοποιός και πρόσθεσε πως «έχω μια “αφελή” ιδέα τώρα, ανεξάρτητα από το ποιο άτομο ή οργανισμό αναπτύξει το αντίδοτο, θέλω να τους ευχαριστήσω με 1 εκατομμύριο γουάν».

Ο Τσαν σημείωσε ότι η δήλωση του δεν αφορά τα χρήματα, τονίζοντας ότι αυτό που θέλει είναι να μην δει τους συμπατριώτες του να «μάχονται με έναν ιό μέχρι να πεθάνουν κάποιοι από αυτούς όταν θα πρέπει να απολαμβάνουν τη ζωή».

Ο κινηματογραφικός αστέρας ανέφερε επίσης ότι είχε δωρίσει χρήματα για ιατρικές μάσκες και προστατευτικά εργαλεία που απαιτούνται στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκη με αφορμή την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (457)
Tags:
εμβόλιο, ασθένεια, ιός, Γουχάν, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK