17:26 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εθνικής Επιτροπή ,Υγείας της Κίνας εκτιμά πως ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει πέσει κατά 40%, εκτός από τη Χουμπέι.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα, εκτός της κεντρικής επαρχίας της Χουμπέι, «έπεσε» σε ποσοστό άνω του 40% την περασμένη εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μηχανισμοί πρόληψης και ελέγχου έφεραν θετικά αποτελέσματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Μι Φενγκ την Κυριακή.

«Σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση την επαρχία Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου τύπου μόλυνσης από κορονοϊό (ανά ημέρα) από τις 3 Φεβρουαρίου (890 περιπτώσεις) έως τις 8 Φεβρουαρίου (509 περιπτώσει) μειώθηκε κατά 42,8%» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα δεδομένα αυτά κατέδειξαν την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών πρόληψης και ελέγχου των ιών.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι περίπου 12.000 εργαζόμενοι υγείας από όλη την Κίνα μεταφέρθηκαν στις επαρχίες Χουμπέι για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ιού.

«Από σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας έστειλε 11.921 υγειονομικούς υπαλλήλους στην επαρχία Χουμπέι», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στις 31 Δεκεμβρίου, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν ένα ξέσπασμα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην πόλη Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Αργότερα έγινε γνωστό πως πρόκειται για έναν νέο τύπος κορονοϊού, που ονομάστηκε από τους ειδικούς ως 2019-nCoV.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό ξεπερνάει τους 800 στην Κίνα, με το συνολικό αριθμό των καταχωρημένων κρουσμάτων να υπερβαίνει τις 37.000.

Tags:
υγεία, Γουχάν, Κίνα, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK