11:34 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη ένα κρούσμα, το δεύτερο στη σειρά, κορονοϊού καταγράφηκε, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, στην Ισπανία την Κυριακή.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας δήλωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα είχε επιβεβαιωθεί.

Πρόκειται για έναν τουρίστα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος διέμενα στην ισπανική Μαγιόρκα.

«Το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Carlos III επιβεβαιώνει ένα κρούσμα #κορονοϊού στη Μαγιόρκα. Είναι ένας από τους 4 ανθρώπους που εισήχθησαν σε νοσοκομείο, απομονώθηκαν και τέθηκαν υπό παρακολούθηση την περασμένη Παρασκευή στο Hospital Universitario Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα», δήλωσε το υπουργείο στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Και οι τέσσερις άνθρωποι ήταν μέλη μιας βρετανικής οικογένειας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν επαφές με έναν από τους ασθενείς που είχαν μολυνθεί από κορονοϊό στη Γαλλία.

Η πρώτη περίπτωση κορονοϊού στην Ισπανία επιβεβαιώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου,  ένας Γερμανός τουρίστας που παραθέριζε στα Κανάρια νησιά βρέθηκε θετικός στον ιο.

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό ξεπερνάει τους 800 στην Κίνα, με το συνολικό αριθμό των καταχωρημένων κρουσμάτων να υπερβαίνει τις 37.000.

Εκτός της Ισπανίας, ο ιός εντοπίστηκε σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Ρωσία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Μαγιόρκα, Μαδρίτη, κορονοϊός, κοροναϊός, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK