18:50 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σουδάν, όπως και άλλες χώρες στην αφρικανική ήπειρο, ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, δήλωσε στο Sputnik την Κυριακή ο Βλαντιμίρ Ζελτόφ, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Σουδάν.

«Η στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία συμβαδίζει με τα συμφέροντα των ίδιων των Αφρικανών. Το Σουδάν δεν αποτελεί εξαίρεση εδώ και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσίας - Αφρικής στο Σότσι τον περασμένο Οκτώβριο», δήλωσε ο Ζελτόφ.

Επιπλέον, ο διπλωμάτης μίλησε για την κατασκευή του πλωτού πυρηνικού σταθμού (NPP) στο Σουδάν, διευκρινίζοντας ότι το έργο είναι ακόμα στην αρχή του.

«Αναγνωρίζω ότι το έργο για το Σουδάν βρίσκεται στο πολύ αρχικό στάδιο. Πολλά διαφορετικά ζητήματα πρέπει να εκπονηθούν σε αυτό το έργο - τεχνικά και νομικά, καθώς και τα οικονομικά ... Εντούτοις, Η σουδανική πλευρά συνεχίζει να ενδιαφέρεται για αυτό το έργο», τόνισε ο Ζελτόφ.

Το 2017, η Μόσχα και το Χαρτούμ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, καθώς και συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στο Σουδάν.

Ο πρέσβης μίλησε επίσης για την κατάσταση στη Λιβύη και τα αμοιβαία συμφέροντα Ρωσίας-Σουδάν για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στη βορειοαφρικανική χώρα.

«Είναι γνωστό ότι η Ρωσία καταβάλλει τις πιο κρίσιμες προσπάθειες για να συμφιλιωθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη. Όσο για τους Σουδανούς εταίρους μας, οι δυνατότητές τους είναι προφανώς μικρότερες, αν και - λαμβάνοντας υπόψη τα ταραχώδη σύνορα με τη Λιβύη - ενδιαφέρονται για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στη γειτονική χώρα. Συνεπώς, έχουμε κοινά συμφέροντα με τους Σουδανούς για ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Ο κ. Ζελτόφ κατέληξε ότι η Μόσχα και το Χαρτούμ συνεργάζονται ενεργά σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην φυλακή στρατιώτες στο Σουδάν λόγω του ρόλου τους σε βίαιες πράξεις κατά των διαδηλωτών

Ο πρωθυπουργός του Σουδάν αποκάλυψε τη νέα κυβέρνηση της χώρας

Tags:
Λιβύη, στρατιωτική συνεργασία, Σουδάν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK