16:40 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (339)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, σε καραντίνα.

Περίπου 60 άνθρωποι ακόμα έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Γιοκοχάμα σε κατάσταση καραντίνας.

Τα νέα κρούσματα, τα οποία έκανε γνωστά το κανάλι NHK, φέρνουν τον αριθμό των ασθενών από τον ιό στο πλοίο περίπου στους 130.

Το Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από την άφιξή του στις ιαπωνικές ακτές στις αρχές της περασμένης εβδομάδας μετά την ανίχνευση του νέου ιού σε έναν επιβάτη ο οποίος αποχώρησε από το πλοίο τον περασμένο μήνα για το Χονγκ Κονγκ.

Όταν το πλοίο έφθασε στην Ιαπωνία, οι αρχές αρχικά εξέτασαν σχεδόν 300 άτομα από τα 3.711 που είχαν επιβιβαστεί, και σταδιακά απομάκρυναν δεκάδες που βρέθηκαν θετικοί και τους μετέφεραν σε τοπικές ιατρικές εγκαταστάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, οι δοκιμές επεκτάθηκαν σε όσους είχαν στενή επαφή με επιβάτες που είχαν μολυνθεί, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν νέα κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όσοι παραμένουν στο πλοίο θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στις καμπίνες τους και μπορούν να βγαίνουν μόνο για λίγο στα ανοικτά καταστρώματα.

Το πλοίο αναμένεται να παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, 14 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου καραντίνας.

Θέμα:
Κορονοϊός (339)
Tags:
κρούσματα, ασθενείς, Γουχάν, Κίνα, Ιαπωνία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK