16:40 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τετάρτη ο Τόμας Κέμεριχ των Φιλελεύθερων της Γερμανίας (FDP) αναδείχθηκε πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, λαμβάνοντας ψήφους από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών CDU της Άνγκελα Μέρκελ και εκλεκτή της, δεν θα κατέβει για καγκελάριος στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021, σύμφωνα με πηγή από το κόμμα.

Η πηγή που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήθελε η Κραμπ-Κάρενμπάουερ να παραμείνει υπουργός. Σημειώνεται ότι η Κραμπ-Κάρενμπάουερ είναι υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι η Κραμπ-Κάρενμπάουερ παλεύει να διατηρήσει τον έλεγχο στο συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας μετά την αμφισβήτηση από τοπική οργάνωση που συνέβαλε ηγέτη της ακροδεξιάς να αναλάβει εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Τόμας Κέμεριχ των Φιλελεύθερων της Γερμανίας (FDP) επικράτησε επί του υποψηφίου του της Αριστεράς και αναδείχθηκε πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, λαμβάνοντας ψήφους από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει ασυγχώρητη την εκλογή του κάνοντας λόγο για αποτέλεσμα που «πρέπει να αντιστραφεί» και για «μια κακή μέρα για τη δημοκρατία».

 

Tags:
AfD, CDU, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK