04:42 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κατάσταση σχετικά με το Sputnik Εσθονίας παραμένει κρίσιμη, καθώς δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Ταλίν Αλεξάντερ Πετρόφ καλώντας τη χώρα της Βαλτικής να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις για την ελευθερία των ΜΜΕ.

«Δεν έχω ευχάριστα νέα σχετικά, η κατάσταση για το Sputnik Εσθονίας παραμένει κρίσιμη και δεν έχει σημειωθεί καμία βελτίωση» δήλωσε ο Πετρόφ.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι οι αρχές της Εσθνοίας πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα του ρωσικού Μέσου για τη ελεύθερη μετάδοση πληροφοριών. Τους καλούμε να συμμορφωθούν με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου» πρόσθεσε.

«Η Ρωσία θα επιθυμούσε οι διεθνείς οργανισμοί να παρέχουν πιο σαφή αξιολόγηση της κατάστασης, που μπορεί να περιγραφεί ως πολιτική λογοκρισία», σημείωσε.

«Είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η εικόνα της Εσθονίας, χώρας που οι διεθνείς κατατάξεις αναφέρουν πως αποτελεί παράγοντα που εγγυάται την ελευθερία του λόγου, έχει πληγεί σοβαρά» δήλωσε ο Πετρόφ.

Εργαζόμενοι στο Sputnik Εσθονίας δέχθηκαν πιέσεις για να τερματίσουν τα συμβόλαιά τους από την 1η Ιανουαρίου, μετά τις απειλές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια από την εσθονική αστυνομία, που επικαλέστηκε κυρώσεις της Ε.Ε. του 2014 ως πρόσχημα για τις ενέργειές της. Ωστόσο, το Rossiya Segodnya, μητρική εταιρεία του Sputnik με έδρα τη Μόσχα, επέμεινε ότι δεν αναφέρεται σε καμία λίστα κυρώσεων της Ε.Ε.

«Η κυβέρνηση της Εσθονίας δεν κατάφερε να πείσει την κοινωνία της χώρας ότι οι πιέσεις στο Sputnik Εσθονίας είναι νόμιμες καθώς σειρά πολιτικών και δημοσιογράφων επέκριναν τη λήψη μέτρων», πρόσθεσε ο Ρώσος πρέσβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι αρχές της Λιθουανίας προσήγαγαν Ρωσίδα δημοσιογράφο στο αεροδρόμιο του Βίλνιους

Λαβρόφ: Εξωφρενικές οι ενέργειες κατά του Sputnik Εσθονίας

Tags:
δημοσιογράφοι, Εσθονία, Sputnik, Rossiya Segodnya
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK