15:49 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διάδοχος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά βυθίζοντας το συντηρητικό κόμμα σε μεγαλύτερη κρίση καθώς παλεύει να συμφωνήσει τη μελλοντική του πορεία μετά τη διαρροή ψήφων προς την ακροδεξιά.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ δήλωσε σε ηγετικά στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία στις εκλογές του 2021, ανατρέποντας τα σχέδια της Μέρκελ να της παραδώσει τα ηνία μετά από 15 και πλέον χρόνια στην εξουσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, σύμφωνα με το AP, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στην απόφασή της να μην διεκδικήσει και πέμπτη θητεία το 2021, παρά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της Κραμπ-Κάρενμπαουερ αντανακλά την αυξανόμενη διάσπαση μέσα στο CDU που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διαχείριση της εκλογής του κυβερνήτη της Θουριγγίας. Οι τοπικοί βουλευτές ψήφισαν μαζί με το ακροδεξιό AfD κατά του αριστερού υποψηφίου, αγνοώντας τη γραμμή της ηγεσίας στο Βερολίνο.

Η κίνηση αυτή έσπασε το ταμπού στην πολιτική σκηνή της μεταπολεμικής Γερμανίας σχετικά με τη συνεργασία με ακραίες δυνάμεις.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ παραμένει υπουργός Άμυνας στη Γερμανία.

Tags:
κρίση, παραίτηση, CDU, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK