07:32 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ, γνωστή ως ΑΚΚ, ανέλαβε την ηγεσία του CDU το 2018 και πολλοί θεώρησαν ότι θα είναι η πιθανή διάδοχος της Μέρκελ ως η επόμενη επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος τη Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να μην διεκδικεί το αξίωμα της καγκελαρίου στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρίνισε ότι θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος μέχρι να βρεθεί άλλος υποψήφιος.

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ συνέχισε εξηγώντας ότι θα διατηρήσει τη θέση της ως υπουργός Άμυνας μέχρι την άνοιξη του 2021.

Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο πηγή από το CDU μετέδωσε ότι η Κραμπ-Κάρενμπαουερ είχε αποφασίσει να μην κατέβει για το αξίωμα. Την ίδια ώρα, σημείωνε ότι η Μέρκελ ήθελε να παραμείνει υπουργός Άμυνας της χώρας και εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση.

Η είδηση ήρθε μετά την πολιτική κρίση στη Θουριγγία, όπου ο Τόμας Κέμεριχ κέρδισε τις τοπικές εκλογές με ψήφος όχι μόνο του CDU αλλά και του ακροδεξιού AfD.

Αυτό αποτέλεσε παραβίαση των αρχών της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών, καθώς το κόμμα έχει αρνηθεί συνεργασία με το AfD και ανήκει σε ευρεία συμμαχία με τους κεντροαριστερούς του SPD.

Μετά την έντονη κριτική, ο επικεφαλής της Θουριγγίας παραιτήθηκε, ενώ το CDU, το αδελφό κόμμα Ένωση Χριστιανών Σοσιαλιστών (CSU) και οι Σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν νέες εκλογές στο κρατίδιο επαναβεβαιώνοντας την απόφασή τους να μην συνεργαστούν σε κανένα επίπεδο σε όλη τη χώρα με το AfD.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά το σκάνδαλο έδειξε ότι η στήριξη στο CDU στη Θουριγγία μειώθηκε κατά 10%, περίπου κατά το ήμισυ των ψήφων που έχει το κόμμα.

Tags:
CDU, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK