02:59 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα τη Δευτέρα, συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο για επιβάτη πτήσης με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού.

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα στα δείγματα του ύποπτου κρούσματος κορονοϊού στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο έλαβε σχετική ενημέρωση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, η ασθενής παρουσιάζει βελτιωμένη κλινική κατάσταση.

Ωστόσο, πρόκειται να παραμείνει σήμερα Δευτέρα για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους.

​Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Κύπρου, σε μικρό αριθμό ατόμων που ταξίδεψαν με τη συγκεκριμένη πτήση από την Κίνα - και οι οποίοι, αφού εξετάστηκαν, βρέθηκαν χωρίς συμπτώματα - δόθηκαν οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις 14 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην Κύπρο για επιβάτη με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού, όπως μετέδωσαν κυπριακά ΜΜΕ.

Το άτομο με συμπτώματα παρόμοια με του κορονοϊού, είχε ταξίδεψε στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσε το sigmalive.com.

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για κρούσμα κορονοϊού, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, με τη λήψη δείγματος και την εξέτασή του.

Υπενθυμίζεται ότι ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού είχε σημάνει συναγερμό στην Κύπρο πριν μερικές ημέρες. Ωστόσο, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δείγμα ήταν αρνητικό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ασθενής, ασθένεια, υγεία, Κύπρος, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK