01:38 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε στο πλαίσιο της 75ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την υποστήριξη των διεθνών εταίρων και συμμάχων στην πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε στο πλαίσιο της 75ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ανώτατο επίπεδο, αναμένει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Πιστεύω πως ακόμα και σήμερα ο κόσμος έχει το δικαίωμα να απαιτεί από τις κυβερνήσεις να μην αποδυναμώνουν τις προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης αλλά να τις ενισχύουν. Σ' αυτό το πλαίσιο, υπολογίζουμε στην υποστήριξη των εταίρων μας προς την εισήγηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, να πραγματοποιηθεί συνάντηση των επικεφαλής των χωρών που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Αντόνοφ.

«Η χώρας μας ποτέ δεν απέφυγε την ειδική ευθύνη που έχει προς τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας. Έχουμε προστατεύσει και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αρχές, όπως την εθνική κυριαρχία και την ισότητα των κρατών, τη μη εμπλοκή σε εσωτερικά θέματα άλλων χωρών και την ειρηνική διευθέτηση των αντιπαραθέσεων» πρόσθεσε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο 5ο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, πρότεινε οι επικεφαλής των κρατών, μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - δηλαδή της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ - να συναντηθούν στο πλαίσιο της 75ης συνάντησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που συμπίπτει με την 75η επέτειο της ίδρυσης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η εβδομάδα των ανωτάτων συζητήσεων θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία, ζητούν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία

ΟΗΕ: Νέα στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Tags:
ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, Ρωσία, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK