01:15 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (505)
0 0 0
Βρείτε μας

Προειδοποίηση ότι από τον νέο κορονοϊό θα μπορούσε να επηρεαστεί ακόμη και το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού αν η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου, απεύθυνε νωρίτερα επιδημιολόγος από το Χονγκ Κονγκ.

«Πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο» αποτελεί η επιδημία του νέου κορονοϊού προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους.

«Με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή (η επιδημία) παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο με περισσότερους από 400 ερευνητές και εθνικούς οργανισμούς. Μάλιστα, κάποιοι συμμετείχαν με βιντεοσύνδεσης από την ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μοιράζονται οι χώρες τα δείγματα του ιού που διαθέτουν και να επιταχύνουν τις έρευνές τους για φάρμακα ή εμβόλια.

«Στο τέλος πρόκειται για αλληλεγγύη, αλληλεγγύη, αλληλεγγύη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σχέση με την ανταλλαγή δειγμάτων» δήλωσε και πρόσθεσε: «Για να νικήσουμε αυτή την επιδημία χρειαζόμαστε ανοιχτή και ισότιμη κατανομή, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας».

Νωρίτερα, ειδικός επιδημιολόγος από το Χονγκ Κονγκ μιλώντας στον Guardian είχε προειδοποιήσει για κίνδυνο επέκτασης του κορονοϊού σχεδόν στα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, εφόσον η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα ξεπέρασε τα 1.000 άτομα, ενώ τη Δευτέρα κατεγράφη ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο.

Θέμα:
Κορονοϊός (505)
Tags:
ιός, επιδημίες, επιδημία, κοροναϊός, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK