06:24 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σμήνη από ακρίδες απειλούν την Αφρική, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για «καταστροφή» εάν τα σμήνη γίνουν 500 φορές μεγαλύτερα, γεγονός που μπορεί να συμβεί μέσα σε 4 μήνες.

Σμήνη ακρίδων μπορεί να απειλήσουν με «καταστροφή» την Αφρική, όπως προειδοποίησε ο ΟΗΕ, εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι τα σμήνη θα μεγαλώσουν 500 φορές μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

Τα σμήνη των 360 δισεκατομμυρίων ακρίδων αναμένεται να αυξηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι βροχές θα προκαλέσουν ανάπτυξη των φυτών, ενώ ο πληθυσμός των ακρίδων θα φτάσει στη μέγιστη ανάπτυξη τον Ιούνιο.

Οι ακρίδες έχουν ήδη αποδεκατίσει σημαντικές καλλιέργειες στην Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Κένυα και έχουν καταστρέψει γεωργικές εκτάσεις στο Τζιμπουτί και την Ερυθραία προτού φτάσουν στην Ουγκάντα και την Τανζανία αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως μετέδωσε η Daily Mail.

Μόνο ένα από τα σμήνη περιλαμβάνει μέχρι και 80 εκατ. μεμονωμένες ακρίδες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) προειδοποίησε για μια επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση, καθώς 13 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια. Η Αφρική βρίσκεται υπό την απειλή του πρώτου λοιμού μετά το 1989.

Η πιο αποτελεσματική μορφή ελέγχου των ακρίδων είναι ο ψεκασμός με εντομοκτόνα στις πληγείσες περιοχές και για τον σκοπό αυτό υπήρξε έκτακτη συνεδρίαση στην Ουγκάντα όπου και αποφασίστηκε ο ψεκασμός με δύο αεροπλάνα στις πληγείσες περιοχές. Εντομοκτόνα χρησιμοποιήθηκαν σε Κένυα και Σομαλία.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι το μέγεθος της απειλής ξεπερνά τις τοπικές ικανότητες αντιμετώπισης, καθώς οι ακρίδες της ερήμου μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 150 χλμ. την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τι παθαίνει ένα αεροπλάνο όταν πέσει σε σύννεφο από ακρίδες - Βίντεο

«Βιβλική» επιδρομή ακρίδας καταστρέφει τις καλλιέργειες στη Σαρδηνία

Tags:
Βόρεια Αφρική, Νότια Αφρική, Αφρική, ακρίδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK