05:27 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τρίτη, τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αύρες νερού εναντίον των διαδηλωτών.

Σχεδόν 30 άτομα έχουν νοσηλευθεί στο Λίβανο ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Βηρυτού, ενώ 190 άλλοι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια επί τόπου στα σημεία των συμπλοκών, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου την Τρίτη.

«28 άτομα έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία και 190 τραυματίες θεραπεύονται επί τόπου στο σημείο των συμπλοκών», έγραψε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου στο Twitter.

​Νωρίτερα την Τρίτη, τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αύρες που εκτοξεύουν νερό εναντίον των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν κοντά σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων, με αίτημα να αποφευχθεί ο διορισμός του νέου υπουργικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Χασσάν Ντιάμπ.

​Την Τρίτη, το κοινοβούλιο του Λιβάνου ψηφίζει για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου μετά από μαζικές αντι-κυβερνητικές διαμαρτυρίες.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο σε απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει το WhatsApp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Λίβανος καταγγέλλει την Ελλάδα για παραβίαση των χωρικών υδάτων

Ο Λίβανος εξαπολύει «πυρά» κατά του Ισραήλ μετά την πτώση δύο ισραηλινών drones

Tags:
αστυνομία, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, επεισόδια, συγκρούσεις, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK