18:34 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η κρίση στην Boeing, εξαιτίας του μοντέλου 737 MAX, με την εταιρία να μην δέχεται ούτε μία παραγγελία για αεροπλάνο τον Ιανουάριο.

Για πρώτη φορά από το 1962, η εταιρία Boeing δεν δέχθηκε καμία παραγγελία για αεροσκάφη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ίδιας της εταιρίας, προσθέτοντας μία ακόμα δυσκολία στα οικονομικά της, που έχει προκληθεί από την ακινητοποίηση των αεροσκαφών 737 MAX.

Την ίδια ώρα, ο κύριος ανταγωνιστής της Boeing, η ευρωπαϊκή Airbus, κατέγραψε 274 νέες παραγγελίες για αεροσκάφη τον ίδιο μήνα.

Η κρίση με το μοντέλο 737 MAX

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Boeing ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες απώλειες σε διάστημα 23ων ετών, καθώς το μοντέλο 737 MAX συνεχίζει να είναι βάρος στα οικονομικά της εταιρίας, ύστερα και από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Αεροπλοΐας των ΗΠΑ, να καθηλώσει το συγκεκριμένο μοντέλο τον περασμένο Μάρτιο, μετά από δύο δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους και προκλήθηκαν από τεχνικά προβλήματα στο σύστημα πλοήγησης.

Μέχρι τώρα και καθώς η Υπηρεσία δεν έχει ανακοινώσει πότε θα επιτρέψει και πάλι τις πτήσεις των 737 MAX, η Boeing έχει σταματήσει την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Ωστόσο, έχει περίπου 400 πλήρως κατασκευασμένα αεροσκάφη, στο Τέξας και την Ουάσινγκτον, έτοιμα προς παράδοση σε αεροπορικές εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σχεδιάστηκε από κλόουν που επιβλέπονταν από μαϊμούδες»: Διάλογοι υπαλλήλων Boeing για το 737 Max

Η Boeing εντόπισε νέα προβλήματα στα 737 Max παρά τις αναβαθμίσεις

 

 

 

Tags:
αεροπορικό δυστύχημα, αεροσκάφη, αεροπλάνα, Boeing, Boeing 737 MAX 8
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK