05:08 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την αποχή της Ρωσίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να παρατείνει τις κυρώσεις κατά των εξαγωγών πετρελαίου από τη Λιβύη.

Την απόφαση να επεκταθούν οι κυρώσεις κατά της Λιβύης που αφορούν στις εξαγωγές πετρελαίου από τη χώρα, έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αν και η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, «καταδικάζει προσπάθειες για παράνομη εξαγωγή πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου αργού πετρελαίου αλλά και επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Λιβύη» και επέκτεινε μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021, τις σχετικές κυρώσεις.

Το προσχέδιο της απόφασης, το οποίο είχε ετοιμαστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπει επίσης την παράταση παρουσίας Ομάδας Ειδικών, η οποία βοηθά στην εφαρμογή των κυρώσεων, μέχρι τις 15 Μαίου του 2021.

Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπέζνια, δήλωσε πως απουσίασε από την ψηφοφορία επειδή ο λαός της Λιβύης θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το θέμα των εξαγωγών πετρελαίου.

«Δεν υποβαθμίζουμε πως οι φυσικοί πόροι της Λιβύης πρέπει να χρησιμοποιούνται για καλό και δεν πρέπει να υπηρετούν συμφέροντα γειτονικών κρατών» δήλωσε ο Νεμπέζνια. «Ότι αφορά στον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των εξαγωγών πρέπει να αποφασίζεται από τον ίδιο το λαό της Λιβύης» πρόσθεσε.

Το 2014, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την απόφαση 2146 απαγόρευσε τις παράνομες εξαγωγές πετρελαίου από τη Λιβύη και έδωσε έγκριση σε χώρες – μέλη να μπορούν να ελέγχουν πλοία στην ανοιχτή θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προειδοποίηση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Λιβύης: Συνέπειες αν σταματήσουν οι εξαγωγές

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

Tags:
Ρωσία, εξαγωγές, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK