15:07 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μάιλς Κάγκινς, δήλωσε νωρίτερα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε πολίτες στην περιοχή Καμισλί, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να το κάνουν, ως πράξη αυτοάμυνας.

«Στις 10:00 το πρωί η περιπολία των ΗΠΑ, μαζί με έξι τεθωρακισμένα οχήματα Humvee, μπήκαν σκόπιμα σε περιοχή που ελέγχεται από τις αρχές της Συρίας», ανέφερε μια στρατιωτική πηγή της Συρίας.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 10χρονος Τζουμά Σουλεϊμάν Μπάρε».

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, ένας αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε ενώ τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ υπέστησαν ζημιές.

Την ίδια στιγμή, ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στη Συρία, επιβεβαίωσε την είδηση, μέσω του εκπροσώπου του, Μάιλς Κάγκινς.

Ο Κάγκινς, αναφερόμενος στο συμβάν υπογράμμισε ότι: «Στις 12 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, πραγματοποιώντας περιπολία κοντά στο Καμισλί της Συρίας, αντιμετώπισαν ένα περιστατικό σε ένα σημείο ελέγχου που ελέγχεται από δυνάμεις του συριακού καθεστώτος». 

«Τα στρατεύματα του συνασπισμού πραγματοποίησαν μια σειρά προειδοποιήσεων και προσπάθησαν να αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης. Η αμερικανική περιπολία δέχτηκε πυρά από όπλα που είχαν άγνωστα άτομα. Σαν πράξη αυτοάμυνας, τα στρατεύματα του συνασπισμού ανταπέδωσαν τα πυρά».

Ο εκπρόσωπος του διεθνή συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στη Συρία, σημείωσε τέλος πως διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν νέα βάση στη Συρία κοντά σε περιοχή με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου

Άσαντ: Το καθεστώς των ΗΠΑ παρόμοιο με εκείνο των Ναζί, κλέβει πετρέλαιο από τη Συρία

Tags:
στρατεύματα, αμερικανικός στρατός, νεκροί, άμαχοι, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK