01:25 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (92)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, δύο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, ζήτησε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, μετά την απόφαση της υπουργού να επαναφέρει πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο «MIA», ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπέβαλε σχετική πρόταση και στη Βουλή της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρασέλα Μιζράχι αποτελεί μία από τους δύο υπουργούς του αντιπολιτευόμενου VMRO, που συμμετέχει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας έως τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Απριλίου, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Η Μιζράχι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας, εμφάνισε μία πινακίδα, η οποία ανέγραφε το όνομα της χώρας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντί «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε μία πρώτη αντίδραση, κάλεσε την υπουργό Εργασίας να μην «δυναμιτίζει» το κλίμα και να αποσύρει αμέσως την πινακίδα από το υπουργείο.

Από την πλευρά της, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του πρώην πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή, κάνοντας λόγο για «παραβίαση του Συντάγματος» και για «ενέργεια, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2019, στο πλαίσιο της Συμφωνία των Πρεσπών, σ’ όλα τα υπουργεία και δημόσια κτίρια τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τα Σκόπια δεν τηρούν τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών»: Η ατζέντα της εκδήλωσης της Κυριακής

Υπουργός στα Σκόπια επιμένει να χρησιμοποιεί πινακίδα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η Βουλή στα Σκόπια επικύρωσε την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (92)
Tags:
παραίτηση, πινακίδα, βουλευτικές εκλογές, εκλογές, υπουργός, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK