16:54 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερουσία της Ιταλίας ήρε τη βουλευτική ασυλία του Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για το αδίκημα της απαγωγής συνολικά 131 διασωθέντων μεταναστών.

Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, σε δίκη τάχθηκε η Γερουσία της Ιταλίας, η οποία ενέκρινε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Η παραπομπή αφορά τη δικαστική έρευνα για την πολυήμερη παραμονή διασωθέντων μεταναστών σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, καθώς ο ίδιος – ως υπουργός Εσωτερικών – είχε αρνηθεί την αποβίβασή τους στις ακτές τις Σικελίας.

Ο Σαλβίνι, μετά την άρση της ασυλίας του, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απαγωγής.

«Θέλω να είμαι υπερήφανος για ό,τι έκανα, με το κεφάλι ψηλά» δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Το Σύνταγμα λέει ότι η προστασία της πατρίδας είναι ιερό καθήκον των Ιταλών πολιτών».

Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από έρευνα του Εισαγγελέα της Σικελίας για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απαγωγής.

Είχε προηγηθεί η αναγκαστική παραμονή 131 διασωθέντων μεταναστών σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής για έξι συνεχόμενες ημέρες.

Πλέον, η δικαιοσύνη μπορεί ελεύθερα να αποφασίσει αν πράγματι ο Σαλβίνι είναι ένοχος και διέπραξε το αδίκημα της απαγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέγκα του Βορρά, κόμμα του οποίου ηγείται ο Σαλβίνι, αποχώρησε από την κυβέρνηση συνεργασίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, τον περασμένο Αύγουστο, με στόχο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, τελικά, σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση από την υπάρχουσα Βουλή, με τη συμμετοχή του Κινήματος και του Δημοκρατικού Κόμματος του πρώην πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανήσυχος ο Σαλβίνι: Έχουν δώσει τη Λιβύη στην Τουρκία και τη Γαλλία

Σαλβίνι: «Μη σοβαρές» οι καταγγελίες για χρηματοδότηση από τη Ρωσία

Tags:
Ιταλία, Ιταλία, Γερουσία, Γερουσία, αδίκημα, άρση ασυλίας, ασυλία, βουλευτικές εκλογές, Ματέο Σαλβίνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK