23:01 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Άμυνας διεξάγεται στις Βρυξέλλες στις 12 και 13 Φεβρουαρίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η παρουσία της συμμαχίας σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την εκπαιδευτική του αποστολή στο Ιράκ, αναλαμβάνοντας μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούσε προηγουμένως ο συνασπισμός που σχηματίστηκε υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS, δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την Τετάρτη.

«Σήμερα, οι συνεργαζόμενοι υπουργοί επιβεβαίωσαν την υποστήριξή μας στο Ιράκ και συμφώνησαν επί της αρχής να ενισχύσουν την αποστολή εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ» σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ.

Όπως διευκρίνισε, αρχικά θα αναληφθούν κάποιες από τις τρέχουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τι μπορούν να κάνουμε περαιτέρω, πέρα από αυτό το πρώτο βήμα.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Ιράκ κατόπιν πρόσκλησης της ιρακινής κυβέρνησης και θα παραμείνουμε στο Ιράκ μόνο εφόσον είμαστε ευπρόσδεκτοι» συνέχισε.

Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Άμυνας διεξάγεται στις Βρυξέλλες στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ επικεντρώνεται σε βασικά ζητήματα, όπως η αποστολή της συμμαχίας στο Ιράκ και η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Η ατζέντα περιλαμβάνει επίσης την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, τις προκλήσεις που θέτουν τα πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας και τη συνεργασία ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο της συνόδου είχαν συνάντηση ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στόλτενμπεργκ για σύνοδο ΝΑΤΟ: Θα συζητηθεί η απάντηση στα νέα ρωσικά πυραυλικά συστήματα

Ο Στόλτενμπεργκ καυχιέται πως το ΝΑΤΟ έχει drones που μπορούν να κοιτούν βαθιά στη ρωσική ενδοχώρα

Tags:
Χουλουσί Ακάρ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ιράκ, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK